Industrijski mehčalci

 

HAPUN FILTER IN MEHČALEC V ENI POSODI

 Quad ff

HAPUN/KINETICO GUAD FILTER/MEHČALEC je revolucionaren sistem za pripravo vode, saj v eni enoti izvede dve funkciji priprave vode. Omogoča možnost visoko učinkovitega filtriranja vode skupaj z mehčanjem ali filtriranje in odstranjevanje okusa in vonja skupaj z mehčanjem vode. Kot ostali sistemi HAPUN/KINETICO ne uporablja električne energije. Delovanje sistema, povratno pranje in regeneracijo uravnava posebni kontrolni modul. Sistem sestavljata dve posodi, ki imata spodnji in zgornji del. V zgornjem delu je filtrirna snov, ki je lahko MACROLITE keramika ali aktivno oglje, za filtriranje pred postopkom mehčanja vode v spodnjem delu posode. QUAD sistem z dvema funkcijama nadomešča dve ločeni enoti. 

 PARA-FLO koncept
QUAD enote za povečanje učinkovitosti uporabljajo PARA-FLO sistem. Tako sta večino časa obe posodi vključeni v sistem filtriranja in mehčanja zato priprava vode poteka v obeh posodah hkrati.V primeru, da v glavni posodi poteka regeneracija, priprava vode poteka v drugi posodi. Po regeneraciji glavne posode ta prevzame pripravo vode in steče še postopek regeneracije v drugi posodi. Ko je tudi ta zaključena, obe posodi spet delujeta hkrati. PARA-FLO koncept zagotavlja večjo učinkovitost, manjšo izgubo pritiska v sistemu, večji pretok vode skozi sistem in možnost neprekinjene uporabe pripravljene vode.

QUAD KERAMIKA
Ta enota za filtriranje uporablja patentirano MACROLITE keramično snov, ki deluje kot zelo fin pred filter pred ionsko maso za mehčanje vode. MACROLITE, ki ima sposobnost filtriranja do 5 mikronov, odstrani usedline in železov oksid, ki je raztopljen v vodi.Tako ščiti sistem pred okvarami.Po filtriranju teče voda skozi ionsko maso, ki odstrani še preostali železov karbonat kot tudi druge katione, ki naredijo vodo trdo. Tako QUAD sistem zagotovi fino filtracijo vode, odstrani obe običajni pojavni obliki železa v vodi in opravi normalno mehčanje vode. Vse to opravi brez dodatnih enot za pripravo vode.

QUAD OGLJE
Ta sistem uporablja aktivno oglje v zgornji in ionsko maso v spodnji posodi.Gre za sistem, ki zadosti mnoge zahteve glede priprave vode. Odstrani usedline, okus in vonj in organske kemikalije v zgornji posodi, medtem ko se iz vode v spodnji posodi izločijo železov bikarbonat, raztopljen mangan in ostali kationi kovin. Voda najprej teče skozi aktivno oglje, ki odstrani usedline, okus in vonj ter organske snovi, ki bi lahko poškodovale ionsko maso, potem pa skozi ionsko maso, ki odstrani kovinske katione, železov bikarbonat in raztopljeni mangan. Sistem GUAD OGLJE je kvaliteten večnamenski sistem za pripravo vode v eni enoti.

PREDNOSTI QUAD SISTEMOV                
• Dvojna večnamenska priprava vode v eni enoti
• Istočasna priprava vode v dveh posodah zmanjša padec pritiska in omogoči večji pretok vode
• Dve posodi omogočata uporabo pripravljene vode 24 ur na dan
• Sistem deluje brez električne energije
• Sistem deluje na osnovi količine porabljene vode, zato se povratno pranje opravi le, ko je potrebno.

UPORABA
Za odstranjevanje železa, stanovanjski objekti,sistemi za pranje posode in steklenic, pralnice, restavracije, hoteli, pred povratno osmozo, pred postopkom deionizacije ipd.


Model 2020 C

2020                                

Model 2020  je majnovejši model mehčalci Kinetico. Oblikovan je zelo moderno in estetsko (po obliki spominja na ohišje osebnega računalnika) in zato lahko stoji na vidnem mestu na pultu. Namenjen je za niz porabnikov vode v šankih ali v posameznih stanovanjskih enotah . 
                                              
2020cgroup

Model 25

KS 25 Ta mehčalec spada med najmanjše po kapaciteti, saj je pretok 25 l na minuto oziroma cca 1,4 m3 na uro, zato je namenjen posameznim lokalom ali celo šankom v komercialni uporabi in pa stanovanjem z majhno porabo vode v konicah in omejenim prostorom za montažo.

 

 

Model 30

KS 30 MACH

Ta mehčalec spada med manjše po kapaciteti, saj je pretok 25 l na minuto oziroma cca 1,4 m3 na uro, zato je namenjen za stanovanja in enostanovanjske hiše.
 

Model 60

KS 60 MACH

Po količini pripravljene vode in po velikosti spada ta model med manjše in je zaradi pretoka vode 30 l na minuto oziroma cca 1,7 m3 vode na uro, namenjen dvostanovanjskim hišam ali manjšim obratom. 
                                 

Model 100

KS 100 MACH 1

Model 100 glede na svojo zmogljivost priprave vode 35 litrov na minuto oziroma cca 2 m3 na uro, lahko zadovolji potrebam manjših obratov ali večstanovanjskih hiš.

 

 

Model 2000

KS 2000 MACHb

Model 2000je največji model in imakapaciteto 75 litrov vode na minuto oziroma  4,2 m3 na uro.Primeren je za vse industrijske potrebe, saj lahko med seboj za pripravo večje količine vode, spojimo poljubno število takih modelov. Poleg tega ga uporabljamo tudi v večjih večstanovanjskih hišah.