KAKO DELUJEJO HAPUN / KINETICO SISTEMI ZA MEHČANJE VODE

HAPUN / KINETICO sistemi za mehčanje vode so edini, ki v celoti delujejo avtomatsko in to brez električne energije. V procesu se poleg solnice uporabljata dve posodi, ki sta povezani z enim samim modulom. Modul vsebuje krmilni sistem, ki avtomatično uravnava polnjenje solnice, povratno izpiranje ionske mase, razsoljevanje ionske mase in celoten proces mehčanja v eni ali drugi posodi.Voda, ki teče skozi modul, poganja posebne merilnike pretoka vode. Merilniki zaznajo, koliko vode je preteklo skozi sistem mehčanja vode. Trdota vode, ki je odvisna od števila kalcijevih, magnezijevih, železovih, manganovih in ostalih kationov v vodi, določa količino vode, ki lahko preteče skozi sistem v eni fazi mehčanja. Ko merilniki odčitajo opredeljeno količino, modul samodejno vključi drugo posodo v proces mehčanja. Hkrati tudi prične postopek regeneracije prve posode, ki po regeneraciji ostane v fazi pripravljenosti. Tako postopek mehčanja poteka stalno in zagotavlja stalno oskrbo z mehko vodo. 

Delovanje meh    

A - v pripravljenosti                   A - mehča                            A - mehča                               A - se regenerira
    B - mehča                                  B - se regenerira                  B - v pripravljenosti                 B - mehča

 

PREDNOSTI HAPUN / KINETICO SISTEMA ZA MEHČANJE VODE

Pri HAPUN /KINETICO sistemih za mehčanje vode ni takih težav, kot pri podobnih sistemih, ki delujejo s pomočjo električne energije.Le sistemi HAPUN / KINETICO delujejo brez električne energije, pa vendar povsem samodejno. Le sistemi HAPUN / KINETICO vam nudijo naslednje prednosti :

  1.  Zaradi dveh posod je mehka voda na razpolago 24 ur na dan, celo med procesom regeneracije.
  2.  Proces regeneracije poteka s čisto in mehčano vodo, kar poveča učinkovitost regeneracije in zagotovi manjšo porabo vode za izpiranje in s tem manjšo porabo soli.
  3.  Ne uporablja električne energije, zato ni okvar zaradi električnih šokov, okvar procesorjev, proces ni odvisen od dobave električne energije, kot tudi ni nepotrebnega staranja električnih komponent.
  4.  Sistem deluje le, ko potrebujemo mehčano vodo. Tako ni nepotrebnega skladiščenja mehke vode,  odpadejo vsi nepotrebni cikli mehčanja, kar zmanjša število ciklov in s tem tudi stroške procesa mehčanja vode.  
  5.  Sistem učinkovito uporablja vodo za regeneracijo, kar zniža količino porabljene vode za izpiranje in s tem tudi stroške za porabljeno sol.
  6.  Posode in modul so izdelani iz materialov, ki so odporni proti koroziji, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in delovanje sistema.
  7.  Skozi modul, v katerem so vsi merilniki in drugi mehanski sklopi, teče izključno čista in mehka voda, kar zmanjša mehanske poškodbe. Stroški tekočega vzdrževanja modula so zato minimalni.
  8.  Za normalno delovanje sistema je potrebno dodajati le sol v solnico, kar predstavlja minimalne stroške uporabe sistema.