HAPUN FILTER IN MEHČALEC V ENI POSODI

 Quad ff

HAPUN/KINETICO GUAD FILTER/MEHČALEC je revolucionaren sistem za pripravo vode, saj v eni enoti izvede dve funkciji priprave vode. Omogoča možnost visoko učinkovitega filtriranja vode skupaj z mehčanjem ali filtriranje in odstranjevanje okusa in vonja skupaj z mehčanjem vode. Kot ostali sistemi HAPUN/KINETICO ne uporablja električne energije. Delovanje sistema, povratno pranje in regeneracijo uravnava posebni kontrolni modul. Sistem sestavljata dve posodi, ki imata spodnji in zgornji del. V zgornjem delu je filtrirna snov, ki je lahko MACROLITE keramika ali aktivno oglje, za filtriranje pred postopkom mehčanja vode v spodnjem delu posode. QUAD sistem z dvema funkcijama nadomešča dve ločeni enoti. 

 PARA-FLO koncept
QUAD enote za povečanje učinkovitosti uporabljajo PARA-FLO sistem. Tako sta večino časa obe posodi vključeni v sistem filtriranja in mehčanja zato priprava vode poteka v obeh posodah hkrati.V primeru, da v glavni posodi poteka regeneracija, priprava vode poteka v drugi posodi. Po regeneraciji glavne posode ta prevzame pripravo vode in steče še postopek regeneracije v drugi posodi. Ko je tudi ta zaključena, obe posodi spet delujeta hkrati. PARA-FLO koncept zagotavlja večjo učinkovitost, manjšo izgubo pritiska v sistemu, večji pretok vode skozi sistem in možnost neprekinjene uporabe pripravljene vode.

QUAD KERAMIKA
Ta enota za filtriranje uporablja patentirano MACROLITE keramično snov, ki deluje kot zelo fin pred filter pred ionsko maso za mehčanje vode. MACROLITE, ki ima sposobnost filtriranja do 5 mikronov, odstrani usedline in železov oksid, ki je raztopljen v vodi.Tako ščiti sistem pred okvarami.Po filtriranju teče voda skozi ionsko maso, ki odstrani še preostali železov karbonat kot tudi druge katione, ki naredijo vodo trdo. Tako QUAD sistem zagotovi fino filtracijo vode, odstrani obe običajni pojavni obliki železa v vodi in opravi normalno mehčanje vode. Vse to opravi brez dodatnih enot za pripravo vode.

 

QUAD OGLJE
Ta sistem uporablja aktivno oglje v zgornji in ionsko maso v spodnji posodi.Gre za sistem, ki zadosti mnoge zahteve glede priprave vode. Odstrani usedline, okus in vonj in organske kemikalije v zgornji posodi, medtem ko se iz vode v spodnji posodi izločijo železov bikarbonat, raztopljen mangan in ostali kationi kovin. Voda najprej teče skozi aktivno oglje, ki odstrani usedline, okus in vonj ter organske snovi, ki bi lahko poškodovale ionsko maso, potem pa skozi ionsko maso, ki odstrani kovinske katione, železov bikarbonat in raztopljeni mangan. Sistem GUAD OGLJE je kvaliteten večnamenski sistem za pripravo vode v eni enoti.

PREDNOSTI QUAD SISTEMOV                
• Dvojna večnamenska priprava vode v eni enoti
• Istočasna priprava vode v dveh posodah zmanjša padec pritiska in omogoči večji pretok vode
• Dve posodi omogočata uporabo pripravljene vode 24 ur na dan
• Sistem deluje brez električne energije
• Sistem deluje na osnovi količine porabljene vode, zato se povratno pranje opravi le, ko je potrebno.

UPORABA
Za odstranjevanje železa, stanovanjski objekti,sistemi za pranje posode in steklenic, pralnice, restavracije, hoteli, pred povratno osmozo, pred postopkom deionizacije ipd.